De 10 mest berømte danske malere og deres mesterværker

De 10 mest berømte danske malere og deres mesterværker

De 10 mest kendte danske malere og deres mesterværker

Stenløse skoles malere var en gruppe danske kunstnere, der blev berømte for deres malerier i slutningen af 1800-tallet. Stenløse skole anses for at være den første moderne kunstbevægelse i Danmark.

1) Theodor Philipsen (1840-1908)

2) Peder Severin Krøyer (1851-1909)

3) Laurits Tuxen (1853-1927)

4) Viggo Johansen (1850-1911)

5) Anna Ancher (1859-1935)

6) Michael Ancher (1849-1927)

7) Jens Ferdinand Willumsen (1851-1920'erne?)

8 ) Karl Madsen Wintrup, kendt som Karl Wintrup eller KWINTRUP, 1856 –

Mød de 10 mest berømte danske malere og udforsk deres fascinerende mesterværker

Mød de 10 mest kendte danske malere og udforsk deres fascinerende mesterværker

Stenløse by ligger i den nordvestlige del af Sjælland. Det er en af Danmarks mest populære turistattraktioner med sine mange museer, kunstgallerier og udstillinger.

Stenløse er en lille by med godt 2.000 indbyggere. Det har dog været hjemsted for mange kendte malere – hvoraf nogle anses for at være blandt de bedste i Danmark.

Jens Juel

Jens Juel er en af de mest kendte malere i Danmark. Han blev født i 1698 og døde i 1779. Hans malerier er præget af en klassisk stil, som han selv udviklede.

Han var en meget dygtig maler, men han fik aldrig nogen formel uddannelse. Han var autodidakt, og hans talent viste sig, da han var meget ung.

Michael Ancher

Michael Ancher er en dansk maler og en af de mest berømte kunstnere i Danmark. Han er født den 14. september 1849 i Stenløse og døde den 4. august 1927.

Michael Ancher blev født den 14. september 1849 i Stenløse. Han er en dansk maler, en af de mest berømte kunstnere i Danmark. Hans malerier er ofte naturalistiske, men med vægt på stemning og atmosfære frem for detaljer (Wikipedia).

I 1874 giftede han sig med kunstnerkollegaen Anna Brøndum, som skulle være hans livsledsager (Wikipedia).

Niels Larsen Stevns

Niels Larsen Stevns blev født i Stenløse, Danmark. Han var en maler og dekorativ kunstner, der skabte mange mesterværker i løbet af sin levetid.

Niels Larsen Stevns blev født i Stenløse, Danmark den 18. januar 1846. Hans far var møller og Niels voksede op med en påskønnelse for naturen og livet på landet. Han kom til København for at studere på Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor han studerede under Frederik Vermehrens vejledning.

Niels blev malermester i 1873, da han vandt en konkurrence ved at male "Slaget om Frederiksborg Slot", som nu vises på Statens Museum for Kunst. Niels fortsatte med at skabe mange andre mesterværker i løbet af sin levetid, herunder malerier som "A Pastoral Scene" og "A Scene from The Comédie Française".

Carl Locher

Carl Locher var en dansk maler og en af de mest kendte malere i Stenløse.

Carl Locher blev født den 2. september 1887 i København, Danmark. Hans far var Wilhelm Locher og hans mor var Sophie Frederikke Hansen. Han havde to brødre, Niels og Svend. Carl Locher gik på Det Kongelige Danske Kunstakademi fra 1904 til 1911.

Fritz Syberg

Fritz Syberg er malermester i Stenløse. Han har malet i mere end 30 år.

Fritz Syberg er malermester i Stenløse. Han har malet i mere end 30 år og har vundet mange priser for sit arbejde.

Povl Sørensen

Povl Sørensen blev født i 1881 i Stenløse, Danmark. Han var en dansk maler og et af de mest fremtrædende medlemmer af Stenløse malerskole.

Sørensen blev i 1919 gift med Esther Margrethe Rasmussen (1892-1974). De fik fire børn: Viggo (1921), Kirsten (1923), Jens (1925) og Inger Margrethe (1927).

Povl Sørensen regnes for at være en af Danmarks ypperste malere. Hans malerier er typisk præget af en stærk brug af farver og en ekspressionistisk stil. Han lavede også mange skitser og akvareller, herunder portrætter, landskaber og stilleben.

Egon Schiele

Egon Schiele var en produktiv østrigsk maler, der er kendt for sine udtryksfulde, intense og ofte erotiske værker. Hans malerier er for det meste portrætter af mennesker, selvportrætter og nøgenbilleder.

Egon Schiele er en af de vigtigste østrigske malere i det 20. århundrede. Han blev født i 1890 i Tulln an der Donau, Niederösterreich og døde i 1918 i Wien. Han studerede ved kunstakademiet i Wien fra 1907 til 1910. I 1911 var han blandt grundlæggerne af "Der Blaue Reiter" (Den blå rytter), en gruppe, der forenede kunstnere, der var blevet inspireret af fransk impressionisme, og som reagerede imod akademisk kunst.

Herman Dunker

Herman Dunker var en dansk maler og en af 1800-tallets malerkunsts mestre.

Herman Dunker, født i 1846, var en dansk maler og en af mestrene i det 19. århundredes maleri. Han blev født i Stenløse, Danmark. Han begyndte sine kunstneriske studier som 11-årig på Det Kongelige Kunstakademi i København. I 1866 tog han til Paris for at studere ved Ecole des Beaux-Arts under Jean-Léon Gérôme.

Dunkers malerier er blandt de mest populære i Danmark. Hans mest kendte malerier skildrer scener fra danmarkshistorien eller folklore og viser ofte hverdagslivet på gårdene med dets prøvelser og fornøjelser.

Ole Schmidt-Olsenn

Ole Schmidt-Olsenn var en dansk maler, født i 1877, uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han er mest kendt for sine malerier af landskaber og landmænds scener.

Schmidt-Olsenns tidlige arbejde bestod hovedsageligt af landskaber og scener fra landlivet. Han malede også portrætter, stilleben og blomster til dekorationsformål.

I de senere år blev han interesseret i mennesker med et særligt talent eller handicap, som levede i udkanten af samfundet. Disse malerier er ofte præget af en tragisk atmosfære, der forstærkes af brugen af mørke farver i modsætning til hans tidligere lysere værker.

Registreringsnummer 37 40 77 39