Engangshandsker - en uvurderlig hjælp i køkkenet

Engangshandsker – en uvurderlig hjælp i køkkenet

Engangshandsker er et meget nyttigt værktøj i køkkenet. De beskytter kokken mod at blive snavset på hænderne, er med til at holde en høj hygiejne, og er med til at sende et signal til evt. gæster om at der er styr på fødevaresikkerheden.

Engangshandsker findes i mange forskellige størrelser og fås i forskellige farver. Blandt de mest populære materialer er hhv. nitrilhandsker og engangshandsker.

Hvad er de forskellige typer engangshandsker?

Engangshandsker bruges ofte til madlavning og fødevarehåndtering. De kan dog også bruges til fx. laboratoriearbejde, medicinske procedurer eller ved brug af kemikalier eller andre stoffer, der kan være skadelige for huden.

Der findes flere typer engangshandsker. For eksempel er der latexhandsker, vinylhandsker, LDPE-handsker samt nitrilhandsker. Vælger du latexhandsker, skal du være opmærksom på at handskerne fås både med og uden pudder.

Nogle mennesker bruger engangshandsker for at forhindre kontakt med bakterier, mens de laver mad og tilbereder mad. Andre bruger dem til at beskytte sig mod chili eller andre stærke fødevare, som kan irretere huden, eller få rifter eller sår til at svie. Sidst men ikke mindst kan engangshandsker beskytte huden mod specifikke fødevarer, som giver allergi hos bæreren. Dette kan eksempelvis være tilfældet, hvis man er allergisk over for jord, og skal skrælle kartofler eller 

Hvordan kan jeg bruge engangshandsker, når jeg laver mad?

Der findes forskellige typer engangshandsker på markedet, så det er vigtigt at vide, hvilken slags du skal bruge til madlavning.

Langt de fleste engangshandsker er fødevaregodkendte. Dette kan typisk ses ved at kigge efter kniv- og gaffelsymbolet, som er at finde på langt de fleste nitril- og latexhandsker.

Vinylhandsker kan som ofte også bruges til visse typer af fødevarekontakt. Dog er denne handsketype ikke særligt velegnet til håndtering af fedtede fødevarer.

Vær særligt opmærksom på at mange almindelige rengøringshandsker, ikke er godkendt til fødevarekontakt. Alm. gule husholdningshandsker er derfor et dårligt valg til madlavning.

Hvad er fordelene ved at bruge engangshandsker?

Handsker er afgørende for håndtering af fødevarer og forebyggelse af krydskontaminering. 

Engangshandsker bruges ofte af folk, der laver mad eller tilbereder mad til kommercielle formål. Dette skyldes, at de giver dig mulighed for at håndtere maden på en hygiejnisk måde uden risiko for at blive snavset eller forurene den med bakterier fra dine hænder.

Nogle af fordelene ved at bruge engangshandsker inkluderer:

– Forebyggelse af krydskontaminering

– Hold dine hænder rene

Hvad er de forskellige typer engangshandsker til madlavning?

Latexhandsker: latex er et naturligt materiale, der er giver beskyttelse mod let kemi, bakterier, virus, vand og meget andet.. Latexhandsker kan være pudret for at gøre dem nemmere at tage af og på.

Nitrilhandsker: Disse engangshandsker giver beskyttelse mod vand, kemikalier, vand, bakterier og mikroorganismer. Nitril er normalt lavet med syntetiske materialer, der har en elasticitet, der gør det relativt nemt at tage dem på eller af. Nitrilhandsker har den klare fordel, at handskerne er mere allergivenlige sammenholdt med latexhandsker, som er kendt for at kunne medføre allergi.

Hvordan bruger du engangshandsker?

Du bør bruge engangshandsker, når du tilbereder mad for at forhindre kontaminering.

Her kan du læse mere om sorte engangshandsker.

1) Tag handskerne på, før du rører ved en anden overflade eller genstand.

2) Bortskaf handskerne, når du er færdig med at lave mad.

Hvordan rengør du engangshandsker?

Engangshandsker er som det ligger implicit i ordet, tiltænkt engangsbrug. For at sikre en god beskyttelse af dine hænder, og for at holde en høj hygiejne, er det derfor vigtigt at du ikke genbruger dine handsker.

Derfor anbefaler vi at du køber dine engangshandsker på nettet, da priserne her typisk er lavere end i de fysiske butikker. Herved bliver du ikke tvunget til at genbruge dine handsker, med de ricisi som dette medfører.

Registreringsnummer 37 40 77 39